Találkozás Tasnádi Istvánnal

Olvasópróba – Beszélgetések kortárs magyar színdarabokról

Tasnádi Istvánnal beszélgetünk szerdán (november 16.) öt órakor az Írók boltjában. Az eseményre abból az alkalomból kerül sor, hogy nemrég jelent meg Tasnádi István két új drámája A felejtés ellen és a Párhuzamos világok című antológiákban. Az eseményen részt vesz Lengyel Tamás és Molnár Áron, a Memo filmváltozatának főszereplői, akik részleteket olvasnak fel a szerző drámáiból.
Selinunte Kiadó | 16. 11. 14.

T asnádi István azon kevés írók egyike, aki elsősorban színdarabokat ír. Sikerrel mutatták be művei a Katona József Színházban (Közellenség), Kapsovárott (Kokainfutár, Világjobbítók), tagja volt a Bárka drámaíró műhelyének, dolgozott a Krétakör Színházzal. Finito című darabjának 10 év alatt 11 bemutatója volt. Emellett színházi szövegkönyveket és adaptációkat is készít, ír báb- és ifjúsági darabokat is. Több sikeres forgatókönyv is fűződik a nevéhez. Társszerzőkkel készített könyvsorozata, az Időfutár kultikus könyv a kamaszok körében. Mindez szóba kerül a beszélgetésen, nemcsak az Olvasópróba két kötetében megjelent Tasnádi-darabok, a kettős:játék és a Memo. Az utóbbinak nemrég mutatták be a televíziós változatát is, amelyet maga Tasnádi István rendezett.

 

felejtes-ellen-borito-fel

 

A felejtés ellen című kötetben jelent meg:

 

memo-tasnadi-film

 

MEMO – A FELEJTÉS NÉLKÜLI EMBER

A darab a nem túl távoli múltba, a nyolcvanas évek eseménytelenül fojtogató világába vezet, ám amelynek felszíne alatt mégis ott lüktetnek az elmúlt évtizedek. Tasnádi István darabjának éppen ez az egyik alapkérdése: elfelejteni kell ezeket vagy épp emlékezni, emlékeztetni rájuk.

 

parhuzamos-vilagok-fel

 

 

A Párhuzamos világok című kötetben olvasható

 

kettosjatek-fel

 

JELI VIKTÓRIA–TASNÁDI ISTVÁN: kettős:játék

A Kolibri Színház számára készült darab két főszereplője a virtuális világban találkozik egymással. Avatárjaik segítségével sok mindent megtudnak a másikról, de a legfontosabbat elhallgatják magukról. Születhet-e ebből a féligazságokra épülő virtuális kapcsolatból valóságos találkozás?

 

A két kötet megvásárolható a Színházi könyvek (szinhazikonyvek.hu) webáruházban és az Írók boltjában

 

A Selinunte Kiadó könyvsorozata hiánypótló vállalkozás, amely kortárs színdarabok megjelentését tűzte ki célul. Az Olvasópróba egyes kötetei olyan tematikus összeállítások, amelyek az utóbbi években színpadra került darabokból válogatnak. Olyan fontos szövegeket adunk közre, amelyek nemcsak színpadon élnek, hanem olvasmányként is képesek hatni, megszólítani az olvasókat, fontos kérdéseket felvetni.

 

Találkozás Tasnádi Istvánnal

Időpont: 2016. november 16. szerda 17 óra

Helyszín: Írók Boltja (1061 Budapest, Andrássy út 45.)

A Selinunte Kiadó rendezvénye