Kaposvár

Csendesen folyik

Conor McPherson: A gát – Csiky Gergely Színház, Kaposvár

Mondhatnánk, hogy régimódi, ráérős-történetmesélős előadás a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Nemzeti Színház közös produkciója, a Conor McPherson A gát című drámájából készült előadás, és igen, az, de ekkor még távol vagyunk az ebből kibontakozó lényegtől. Ami a részletekben, a ráérésben, a figyelem ajándékában, a közelség érzésében bujkál valahol.

Szemerédi Fanni | 16. 06. 14.

Végtisztesség

Szophoklész-Fosse: Antigoné – Csiky Gergely Színház, Kaposvár

Rusznyák Gábor rendezésében 2012 márciusában mutatták be az Antigonét a kaposvári Csiky Gergely Színház Stúdiójában. Az utóbbi évek egyik legjelentősebb kaposvári bemutatója (a színház archívuma szerint) mindössze tíz előadást ért meg, mielőtt végleg lekerült a műsorról. Az előadást Szűcs Mónika idézi fel.

Szűcs Mónika | 15. 03. 13.

Közös bűnünk

Magyar Elektra Háy János átdolgozásában és Horváth Csaba rendezésében a kaposvári Csiky Gergely Színházban

Bornemisza Péter műve, mely Tragoedia magyar nyelven, az Sophocles Electrájából címen jelent meg 1558-ban, újabb átiratban került színre. Ezúttal Háy János dolgozta át mai magyarra színpadra. A szöveg a kaposvári Csiky Gergely Színház számára készült, ahol Horváth Csaba rendezett belőle előadást.

Sándor L. István | 15. 03. 13.

A lovakat elkötik, ugye?

Szőcs Artur: Cigánytábor az égbe megy – Csiky Gergely Színház, Kaposvár

„Amikor két kemény kő ütközik, szikrákat szórnak.” Minden, egy nő és egy férfi végzetes erejű találkozásáról szóló balladának ezek a szikrák adják a fényét, és ha jól van felállítva a farakás, könnyen lángra is kaphat. Kaposváron is effajta tűzcsiholáshoz készültek elő.

Kovács Bálint | 13. 02. 13.

Árvavidék

Martin McDonagh: Vaknyugat – Csiky Gergely Színház, Thália Színház

Borostás óriáscsecsemők legóznak elpusztított világuk darabkáival – a közös magányban évtizedek óta egymást gyilkoló két testvér balról és jobbról végül a padlóra kerül. Felettük a kereszt, mintha lenne nagybetűs valaki, aki tesz majd nagybetűs valamit. Kegyetlenül fanyar humor.

Hodászi Ádám | 13. 02. 6.