Megtérülő befektetések

Beszélgetés Kovács Gézával, a Mesebolt Bábszínház igazgatójával

A Mesebolt Bábszínház előadásai egy rendkívül tehetséges, felkészült társulatot mutatnak, ugyanakkor egy sok műfajú, gazdag formanyelvet beszélő színházat, amely – miközben a kicsiknek is értően játszik – messze túllépett a gyerekszínházak keretein.

Szűcs Mónika | 15. 12. 17.

A nyitott színház modellje

Beszélgetés Kiss Csabával

Kiss Csabát 2012-ben választotta meg a városi önkormányzat a Miskolci Nemzeti Színház igazgatójának, de 2015. március 18-án egy váratlanul összehívott közgyűlésen felmentették a tisztségéből. Kiss Csabával nemcsak a leváltása körüli botrányról, hanem a Miskolci Nemzeti Színház elmúlt három évéről, a társulat törekvéseiről, eredményeiről beszélgettünk.

Sándor L. István | 15. 06. 18.

A művész hite és halála

Beszélgetés Virág Csabával (1957-2015)

Meghalt Virág Csaba (1957-2015) mozgásművész, a magyar alternatív színjátszás jelentős alakja. Egy 1992-es interjúval búcsúzunk tőle. A beszélgetés Kazincbarcikán készült. Az ittenei alternatív és amatőr színházi fesztiválon szerepelt Virág Csaba a László Zsolttal közösen készített előadásával, az A-HA-val.

Szűcs Mónika | 15. 06. 15.

Egy történetet kell elmesélnem

Beszélgetés Cameron McMillan koreográfussal

A beszélgetés A Pécsi Balett számára készülő Orfeusz és Euridiké bemutatója kapcsán készült.

Uhrik Dóra | 15. 05. 22.

Terjeszteni a józanság gondolatát

Beszélgetés Keszég Lászlóval

Keszég László legutóbb Móricz Zsigmond Erdély trilógiájának első részéből, a Tündérkertből készített előadást Miskolcon. A produkció bekerült a POSZT idei versenyprogramjába. A rendezővel nemcsak az előadásról, hanem a POSZT körül kialakult botrányról, illetve a Miskolcon történtekről beszélgettünk (amikor is az önkormányzat egyik napról a másikra leváltotta az addigi igazgatót, Kiss Csabát. Az alábbiakban szemelvényeket közlünk az interjúból.

Szűcs Mónika | 15. 05. 20.

Találkozási lehetőségek

MOST FESZT, Tatabánya 2015. március 26-29.

Március 26. és 29. között rendezi meg a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház a MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivált. Ebből az alkalomból beszélgettünk Crespo Rodrigo igazgatóval és Juhász Károly produkciós vezetővel.

Szűcs Mónika | 15. 03. 19.

Szerencsés együttállás

Beszélgetés Dányi Viktóriával, Vadas Zsófia Tamarával és Molnár Csabával

A Dányi–Molnár–Vadas trió Nyúzzatok meg! című darabját 2013 áprilisában mutatta be a Trafóban.

Pilári Darinka | 15. 01. 8.

Egy új táncművészeti központ körvonalai

Beszélgetés Ertl Péterrel

Költözik a Nemzeti Táncszínház, amely megalakulása, 2001 óta működött a Várszínházban. Ertl Péter ügyvezető igazgatóval a Nemzeti Táncszínház feladatairól, eljövendő terveiről beszélgettünk, az átmeneti évadról és a Millenáris Teátrum átépítése révén kialakítandó új épületről, ahol várhatóan 2015 szeptemberében kezdheti meg működését az intézmény.

Sándor L. István | 14. 09. 15.