Indulj be!

Stop ’n Go - Duda Éva Társulat

A Stop ’n Go különleges helyet foglal el a Duda Éva Társulat repertoárjában. Egy rendkívüli esemény – a független együttesek pénzeinek zárolása – hatására született a társulat első akciója, mely Stopposok címmel improvizációsorozattá, később egész estés koreográfiává nőtte ki magát a Merlin Színházban.[1] Az előadás Barta Edit mutatja be.
Barta Edit

 

Nemcsak a darab keletkezéstörténete, hangvétele is különbözik a társulat korábbi munkáitól. A Stop ’n Go a hétköznapiság jegyében született: Duda Éva ezúttal nélkülözi a professzionális színpadtechnikát, az esztétizáló jelmezeket és kellékeket, amik egyébként védjegyének számítanak. A táncosok kényelmes próbaruhában táncolják végig az előadást az egyszerű, üres térben. Ez alkalommal Duda állandó alkotótársának – Kunert Péter zeneszerzőnek – is kevésbé szembetűnő a munkája, a koreográfiában az egyedi, önálló szerzemények helyett a „kész termékek”, már meglévő rap vagy chill out-számok kapnak elsősorban helyet. A táncosokon kívül egy zenészt is találunk a színpadon, Farkas Izsák elektromos hegedűjével azért visszacsepegtet némi líraiságot a korábbi Duda-előadások hangulatából.

 

A teljes cikk jelenleg csak nyomtatott formában olvasható az Ellenfény 2011/7. számában.

 

Az Ellenfény aktuális száma kapható a kiemelt hírlapárusító helyeken, a színházakban, illetve néhány moziban és könyvesboltban. Ezek listája itt olvasható.

 

Az Ellenfény aktuális és korábbi számai megrendelhetők a kiadótól: ellenfeny@t-online.hu

Árak (melyek tartalmazzák a postaköltséget is):

Az aktuális szám 395 Ft

Az adott évfolyam számai: 345 Ft

Korábbi évfolyamok számai: 295 Ft

 

 [1] Az előadás bekerült a veszprémi Tánc Fesztiválja programjába, írásom az ott látott előadás benyomásait rögzíti.

 

11. 09. 29. | Nyomtatás |