Összmunka

Beszélgetés Bozó Andreával

Bozó Andrea 2002-től az egri társulat színésze. A nyolc év alatt sok fontos szerepet játszott el. Kiemelkedő alakítást nyújtott a Prolik című előadásban Szederváry Kamilla szerepében. Legújabb főszerepeként Margaritát játssza a Mester és Margaritában.

 

 

Nem egymással harcoltunk

– Nagyon meglepődtél, amikor megkaptad a Prolik egyik főszerepét? Mert én nem gondoltam volna, hogy rád kell osztani Szederváry Kamillát.

– Nagyon örültem neki. Nem volt az az érzésem, hogy nekem valaki mást kellene ebben a darabban játszanom. Ugyan nálam idősebb nőről van szó, de én már többször játszottam ilyen karaktereket, és ezzel soha nem volt gondom…

– Például Eugéniát a Tangóban...

– Vagy a Galambokban Galambos Ancit, az egyik kedvencemet. Szeretek ilyen erős karaktert játszani, mint Szederváry Kamilla. Szóval én is ezt a szerepet választottam volna, ha rajtam áll.

– Küszködtél vele, vagy lubickoltál benne?

– Küzdöttem sokat. Tulajdonképpen nagyon nehéz volt a próbafolyamat is, mert az előző évad végén kezdtük el, amikor már mindenki nagyon-nagyon fáradt volt, és az a tudat se inspirált igazán bennünket, hogy majd csak a jövő évadban fogjuk bemutatni az előadást. Közben elmentünk a POSZT-ra, már nyár is volt… De mégiscsak el kellett juttatni az előadást egy majdnem kész állapotba, mert nyilvánvaló volt, hogy Máté Gábor nem fog ráérni az évad elején, legfeljebb csak egy-két szűk hétre.

– Mi okozta benned a küzdelmet a szereppel?

– Az, hogy először azt hittem, hogy minden jó, amit a figuráról gondolok, hogy minden igaz és hiteles, ami elsőre jön belőlem. De utána Gábor nagyon sokat gyötört a szerep minden pillanatával és mondatával. Nagyon aprólékosan, kritikusan és kegyetlenül bánt velem – legalábbis én így éreztem. Nagyon sokat követelt. De így van értelme egy munkának. Utólag nagyon hálás vagyok neki.

 

A teljes cikk jelenleg csak nyomtatott formában olvasható az Ellenfény 2010/12. számában.

 

Az Ellenfény aktuális száma kapható a kiemelt hírlapárusító helyeken, a színházakban, illetve néhány moziban és könyvesboltban. Ezek listája itt olvasható.

 

Az Ellenfény aktuális és korábbi számai megrendelhetők a kiadótól: ellenfeny@t-online.hu

Árak (melyek tartalmazzák a postaköltséget is):

Az aktuális szám 395 Ft

Az adott évfolyam számai: 345 Ft

Korábbi évfolyamok számai: 295 Ft

 

 


11. 01. 18. | Nyomtatás |